La sopa d'ala de tauró és un plat considerat luxós i de prestigi en algunes ocasions especials com els banquets de casament i tradicionalment, s'han considerat un símbol de riquesa i estatus en algunes societats. Per aconseguir les aletes dels taurons, els hi tallen quan vius i llençar el cos de l'animal de nou a l'aigua. Tallar aletes és una pràctica prohibida en molts països a causa del seu impacte en les poblacions de taurons. En molts països, s'han establert legislacions per prohibir o regular estrictament el comerç i l'ús de les aletes de tauró per a protegir les poblacions de taurons i promoure una pesca sostenible. No obstant això, el comerç il·legal de les aletes de tauró encara continua.
Avui en parlem amb en Marc Aquino Baleytó, un altre científic km 0, amb una gran passió pels taurons que ha participat en diversos projectes de conservació en regions com el Mediterrani, l'Atlàntic, Baja California, les Maldives i Austràlia Occidental. Segur que la seva percepció us encantarà.