Tota l’actualitat informativa del dia que es genera a Vilassar de Mar i a la resta de la comarca del Maresme. Programa produït pels serveis informatius de Vilassar Ràdio.
Per tal de fer balanç dels cinc anys que ja fa de la pandèmia del coronavirus i del confinament, hem convidat a Vilassar Ràdio l’epidemiòleg Oriol Mitjà. El metge maresmenc va ser una de les cares que entrava a les nostres llars, pràcticament cada dia, en diferents mitjans de comunicació, per donar-nos consells i oferir-nos dades i reflexions al voltant d’una SARS COV 2 mortal. Ara, hem volgut saber com es troba, com ha gestionat la sobreexposició mediàtica que va patir i, sobretot, si hem après alguna cosa com a societat. Vaja, si hem sortit millors persones com no es cansaven d’anunciar en diferents falques institucionals. Un titular: “la societat s’ha de relaxar, ja estem els epidemiòlegs per treballar i avançar-nos”. Entre les moltes paraules que vam aprendre, ara fa cinc anys, destacava la figura de l’epidemiòleg. I si, a Catalunya, diem epidemiòleg, diem Oriol Mitjà. Ja de ben petit volia ser metge i, després, es va interessar, es va especialitzar, en les infeccions al tròpic. Convertint-se en un controlador d’epidèmies.
Doncs sembla que ens ho haurem de començar a prendre seriosament. Després de l’apagada elèctrica general de dilluns, qui més, qui menys va recordar-se del kit d’Emergència que recomanaven les autoritats europees, i la Generalitat de Catalunya s’hi va afegir, per tal de dotar les nostres llars d’aquells elements imprescindibles per superar, o aguantar, millor dit, situacions de crisis sobrevingudes. De fet, abans d’ahir, diferents comerços de Vilassar de Mar van esgotar piles, transistors i espelmes.Aigua, telèfon mòbil, ràdio de piles, menjar en llauna, medicació crònica, llanterna, documentació i diners en efectiu són alguns dels principals elements que ha de tenir un equip bàsic d’emergències, segons aconsella Protecció Civil per a totes les famílies. La voluntat és aconseguir transmetre a la població la necessitat d’estar preparats en casos d’emergències com incendis, accidents químics, inundacions, grans nevades o sismes, que poden ser els més habituals a Catalunya. A aquests supòsits, i vista l’experiència d’abans d’ahir, hem d’afegir el d’una apagada general.
L’OMIC, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de Vilassar de Mar, és al servei de veïns i veïnes per atendre consultes i orientar-nos sobre els possibles drets i reclamacions que tinguem derivats de l’apagada elèctrica del passat dilluns. A més, dona algunes recomanacions que t'hem detallat, sense oblidar el correu electrònic per a qualsevol dubte que tinguis omic219@vilassardemar.cat.
Ciència, història, concerts, filosofia... L’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar ja té enllestit el tercer, i darrer trimestre de la temporada 2024-2025. Com sempre, amb les seves interessants conferències -dimarts si dimarts no- a la Carrau, amb un complet monogràfic sobre els reptes de la Geopolítica en ple segle XXI, se celebraran a l’Espai Galbany tots els dijous de maig, i acabaran curs el 20 de juny, dia en el qual, per cert, comença la nostra Festa Major amb un concert de Swing als Jardins de Can Bisa.La primera cita en el calendari serà el dimarts 6 de maig amb una Conferència que servirà per commemorar els 50 anys de la pel·lícula “Tauró” que, quan es va estrenar, va crear una psicosi col·lectiva a l’hora de remullar-nos a la platja. La presidenta de l’Aula, la Miriam González ha explicat que es tracta d’un film que va canviar la indústria cinematogràfica fa cinquanta anys, a l’estiu de 1975. Daniel Agudo analitzarà el context històric del film i la seva influència posterior.