Tota l’actualitat informativa del dia que es genera a Vilassar de Mar i a la resta de la comarca del Maresme. Programa produït pels serveis informatius de Vilassar Ràdio.
A ningú se li escapa que, en plena ebullició de la política local vilassarenca, amb possible moció de censura perfilant-se i dibuixant-se un tripartit a l’horitzó, la visita al nostre poble, aquest divendres, del president de la Generalitat Salvador Illa pot ser un desllorigador de la situació en clau vilassarenca. Des l’Agrupació Socialista de Vilassar de Mar se’n desmarquen i asseguren que Illa se centrarà en l’acte, a dos quarts de set del vespre i a la Biblioteca, d’homenatge al polític vilassarenc Ernest Lluch. Illa serà el protagonista d’un diàleg amb Enric Sierra, sotsdirector de La Vanguardia.
L’artista vilassarenca Maria Gonzàlez exposarà la seva primera mostra de pintures a Can Favela del 21 de febrer al 21 d’abril. La Maria és una persona molt coneguda al nostre poble, ja que juntament amb el seu marit, en Toni, va regentar la botiga de regals i de discos “Detalls” a la plaça Jeroni Gelpí, que ha estat oberta des de la dècada dels 90 fins fa pocs anys, i que ha estat l’establiment on centenars de vilassarencs han comprat durant molts anys objectes per regalar, discos de vinil, cassettes i csds.La botiga va tancar-se per la jubilació dels propietaris. Les seves primeres obres són de 2022, i les obres que es presentaran a l’exposició són les realitzades des de mitjans de l’any passat fins fa un mes. Les seves obres són d’estil abstracte
Fins al 23 de febrer el Museu Monjo acull la mostra “Subirachs: Creacions bidimensionals i tridimensionals”. Es tracta d’una mostra de 43 obres, que és un recorregut per l’evolució estilística del polifacètic artista Josep Maria Subirachs,que va néixer el 1927 i va morir el 2014. Es tracta d’un dels referents fonamentals de l’art català de l’avantguarda catalana de la postguerra, a la segona meitat del passat segle, que va destacar tant en el camp de l’escultura com en altres disciplines artístiques, incloent-hi pintura, dibuix, gravat, cartells, i disseny de joies i de medalles, tapissos, escenografies per teatre i dansa i il·lustració de llibres. La mostra ha estat preparada per l’Espai Subirachs, tanca l’Any Subirats i l’objectiu és mostrar una exposició antològica de l’artista. Judit Subirachs, comissària de la mostra, doctora en història de l’art i filla de l’artista, ha recordat que Josep Maria Subirachs es va formar com a aprenent al taller de l’escultor vilassarenc Enric Monjo, de qui va aprendre, entre els 15 i 20 anys, tècniques de modelatge, talla i buidat. Es va formar, per tant, en la tradició noucentista, de la qual es va allunyar després quan va viatjar i va conèixer les avantguardes artístiques i va anar configurant, llavors, el seu propi llenguatge, caracteritzat per una figuració expressionista.